Cocktail-kutsujen varma hitti: mini-suklaapavlovat

Onko sinullakin vaikeuksia keksiä tarjottavia eri juhliin? Minulla usein on (ja olen sentään kokki😅), ja siksi haluankin jakaa teille tämän super helpon, mutta erittäin maistuvan ohjeen.

Tein näitä ensimmäisen kerran minun ja kaverini valmistujaisiin, joihin valitsimme punaiseksi langaksi Italia-tyyliset tarjoilut. Halusimme kaiken olevan mahdollista syödä sormin, joten teimme cocktail-paloiksikin käyviä juttuja. Saimme kehuja kaikista sorteista, mutta eniten ylistyksiä saivat nämä vadelmavaahdolla päällystetyt herkut. Silloin päätinkin, että näitä teen jatkossa kaikkiin juhliin!


Näihin ihaniin mini-suklaapavloviin ei kovin montaa raaka-ainetta tarvitse, ja ne syntyvät melko pienellä vaivalla, vaikka hieman aikaa vievätkin. Ne ovat gluteenittomia ja laktoosittomia, joten mahdollisimman moni juhlija pääsee niistä nauttimaan.



MINI-SUKLAAPAVLOVAT VADELMAVAAHDOLLA     LAKTOOSITON, GLUTEENITON

Suklaamarengit:

3 valkuaista
1 3/4dl sokeria
1/4tl omenaviinietikkaa tai valkoviinietikkaa
100g talous- (tai tummaa) suklaata

Vatkaa valkuaiset hennoksi vaahdoksi kuivassa kulhossa ja lisää sokeria pienissä erissä, kunnes vaahdosta tulee jämäkkää ja kiiltävää, sitten lisää vielä etikka.

Sulata suklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa välillä sekoitellen. Valuta marenkivaahdon joukkoon nuolijalla sekoittaen. Mitä vähemmän sekoitat, sitä ”marmorimaisemmaksi” vaahto jää.
Kaavi nuolijalla pursotinpussiin ja pursota leivinpaperin päälle pelille ympyröitä (suosittelen halkaisijaltaan max 5cm, jotta ne toimivat sormisyötävinä). 

Paista 100℃ uunin keskitasolla 1h 15min-1h 30min, niin että marengit irtoavat helposti paperista, eivätkä ole tahmeita pohjasta. Anna marenkien jäähtyä sammutetussa uunissa luukku hieman auki.


Vadelmavaahto:

2dl laktoositonta vispikermaa
1 prk Valio Viola vadelma-tuorejuustoa (laktoositon)

Vatkaa vispikerma pehmeäksi vaahdoksi. Kaavi tuorejuusto samaan astiaan ja varovasti (mieluiten) pallovispilällä pyöräytä seos tasaiseksi. Varo, ettei vaahdosta tule tahmeaa. Kaavi pursotinpussiin ja laita jääkaappiin odottamaan.


Ennen tarjoilua levitä jäähtyneet marengit tarjoiluastialle, pursota vadelmavaahtoa niiden päälle ja koristele tuoreilla mintunlehdillä!

Yksinkertaista ja niin hyvää, näitä kannattaa ehdottomasti kokeilla!


Juhlien tarjoilut: tomaatti-pesto-mozzarellatikkuja, bruschettaa tuoretomaattisalsalla, gluteenitonta pizzaa, salamipiirakkaa, mini-pavlovat, mini-tiramisut, nutellakakkua ja jogurttipannacottaa mangosalsalla.


Vinkatkaa myös omia lempi-tarjottavianne! 😊

Kommentit

Suositut tekstit