Kesäinen persikka-omenapiirakka (G, L)

Siitä lähtien kun päätin kokeilla maidottomuutta, olen tehnyt joitakin ruokia korvaten maitotuotteet vastaavilla maidottomilla tuotteilla. Nyt tuon testijakson jälkeen, kun olen halunnut pitää ruokavalioni suurimmaksi osaksi maidottomana, olen halunnut testata lisää maidottomia versioita tutuista ruoista. Hyvin ovat onneksi testini onnistuneetkin. Tässäpä siis teillekin yksi ihana ja kesäinen resepti vaikka juhlien tarjottavaksi tai brunssipöytään!




PERSIKKA-OMENAPIIRAKKA      GLUTEENITON, MAIDOTON

Pohja:
55g Becel Walnut oil -kasvirasvalevitettä (tai leivontamargariinia)
1/2 dl kookossokeria
3 dl manteli- ja hasselpähkinäjauheseosta (käytin molempia 80g pussit. Blendasin hasselrouheesta jauhetta ja lopputulos 1 3/4dl mantelia ja 1 1/4dl hasselia)
3 dl (gluteenittomia) kaurajauhoja
1 muna

Anna rasvan seistä huoneenlämmössä sen aikaa kun mittaat muut aineet. Sekoita sokeri hyvin rasvan kanssa ja lisää sen jälkeen ensin pähkinäjauheet kahdessa erässä välissä aina hyvin sekoittaen, ja sitten kaurajauho samalla tavalla. Kun seos on tasaista, lisää vielä kananmuna ja sekoita hyvin joukkoon. Painele voidellun vuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte:
1 prk kaurafraichea
2 munaa
1/2 prk valitsemaasi hedelmäpilttiä
1/3dl kookossokeria (tai vähemmän halutessasi)
(vaniljaa, kanelia)

Sekoita kaikki aineet keskenään ja kaada pohjan päälle vuokaan.

Pilko persikasta ja omenasta viipaleita (käytin kuvan piirakkaan vajaa 2 persikkaa ja noin puolikkaan omenan) ja asettele haluamallasi tavalla täytteen päälle.

Paista 170-asteisen uunin alatasolla ensin 20min ja sen jälkeen vielä 10-15min foliolla peitettynä.
Anna jäähtyä ennen tarjoamista.

Herkullisia hetkiä!😋



Kommentit

Suositut tekstit