Vegaaninen kookos-riisipuuro

Alkoi tehdä mieli Riisifruttia, joten kehittelin vähän terveellisemmän version sen tilalle. Tällä voit herkutella hyvällä omatunnolla koska tahansa. Se sopii niin välipalaksi, kuin vähän tuhdimmaksi jälkiruoaksi, esimerkiksi aasialaistyylisen keiton jälkeen. Tai miksei jopa joulupuuroksi, lisukkeita vaihtamalla kookos-riisipuuron saa sopimaan joka tilanteeseen!



Riisifruttimaisemman saat tästä käyttämällä lisukkeena esimerkiksi mansikka- tai vadelma(chia)hilloa. Jos et halua tehdä hilloa itse, St.Dalfourin hillot ovat hyvä vaihtoehto, sillä ne on makeutettu rypälemehutiivisteellä ja niissä on käytetty oikeita marjoja ja hedelmiä.

Tässä versiossa lisukkeena on pannulla herkullisiksi paistetut banaanit. Banaanin sijaan voit käyttää myös omenaa, päärynää, persikkaa, ananasta... you name it!


KOOKOS-RIISIPUURO  MAIDOTON, GLUTEENITON, VEGAANINEN
(2 annosta tai 3 pienempää annosta)

1 dl vettä
1 dl puuroriisiä
1 tlk (400ml) kookosmaitoa (käytin 17%) + 1,5 dl vettä
ripaus suolaa
makeutusta (steviaa/taatelisiirappia tms... tavallinenkin sokeri käy, jos haluaa käyttää)
(vaniljaa)

Kiehauta paksupohjaisessa kattilassa 1 dl vettä ja lisää puuroriisit. Anna nesteen imeytyä riiseihin (sekoittele välillä) ja lisää sitten kookosmaito ja 1 dl vettä. Keitä miedolla lämmöllä niin kauan, että puuro paksuuntuu, mutta on kuitenkin vielä "kermaista". Muista sekoitella, jotta puuro ei pala pohjaan ja pinnalle ei muodostu kalvoa, joka aiheuttaa yli kiehumisen. Lisää suola, vanilja ja haluamasi makeutus (käytin itse erytritoli-stevia-sekoitusta n. 1/2 tl). Laita sitten levy pois päältä ja peitä kattila kannella. Anna hautua vielä noin 15 minuuttia ja jäähdytä (ainakin pari tuntia jääkaapissa), jos syöt puuron mieluiten Riisifruttimaisesti jääkaappikylmänä.


PAISTETUT BANAANIT

1 banaani 
1,5 tl kookosöljyä (tai rypsiöljyä)
(kanelia)

Halkaise banaani neljään osaan: ensin keskeltä poikki ja sitten puolikkaat pituussuunnassa. Lämmitä pannu kookosöljyn kanssa ja lisää banaanit pannulle leikkuupinta alaspäin. Käännä noin minuutin päästä (kun pinta on saanut väriä) ja paista hetki toiselta puolelta, kunnes banaani on hieman pehmennyt. Ripottele halutessasi kanelia päälle ja kruunaa niillä puuroannos.


Voit koristella annosta esimerkiksi mulpereilla, kookoslastuilla, kuivatuilla hedelmillä tai taateliviipaleilla! Manteli- tai muu pähkinävoi sopii hyvin tuomaan suolaisuutta.
Helppoa ja herkullista! 😋


Kommentit

Suositut tekstit