Lönkan vegaanibrunssi

Kävimme eilen tyttöporukalla Lönkassa brunssilla, joka oli tällä kertaa täysin vegaaninen. En ole aiemmin ollut brunssilla, jolla ei olisi ollut lihavaihtoehtojakin, ja tämä oli kyllä positiivinen kokemus. Tykkään kasvisruoasta, mutta usein ne tuppaavat rajoittumaan aika perusvaihtoehtoihin. Nykyään onneksi löytyy yhä enemmän ravintoloita ja kahviloita, joissa panostetaan kasvisruokiin sekä täysin vegaanisiin annoksiin. Itsehän olen siis sekasyöjä, mutta tykkään välillä jättää lihan tai kanan annoksesta pois ja korvata sen jollakin kasviperäisellä proteiinin lähteellä.


Olen käynyt Lönkassa joitakin kertoja aiemminkin, pari kertaa illalla syömässä à la carte-listalta ja kerran vappubrunssilla. Tykkään paikan tunnelmasta ja aivan superystävällisestä palvelusta! Rento fiilis heti sisään astuessa, eikä ole liian kova hälinä, vaikka olisi enemmänkin pöytäseurueita samaan aikaan. 



Valikoimaa oli mielestäni mukavasti tarjolla, kaikki oli raikasta ja tuoretta, ja ennen kaikkea hyvän näköistä. Olen syönyt Lönkassa falafeleja aiemmin, joten oli kiva, että nämä eivät olleet samoja mitä à la carte-listalta löytyy. Bataatti-falafelien kylkeen tarkoitettu romesco-kastike (punertava) ei ollut juurikaan mieleeni, mutta muuten kaikki oli todella hyvää. Ruoka oli täyttävää, vaikka olikin vegaanista (yleensä kaipaan kunnolla proteiinia - kanaa tai lihaa - ruokaan, jotta pysyy nälkä pois pitkään) ja monipuolinen valikoima takasi sen, ettei mitään enää kaivannut siihen lisäksi. 

Leivät kuuluvat olennaisesti brunssille ja tällä kertaa tarjolla oli rosmariini-focacciaa tapenaden kanssa, sekä siemennäkkäriä. Maistoin vain focacciaa, joka oli mukavan pehmoista ja juuri sellaista kuin kuuluukin. Siemennäkkäri näytti myös todella hyvältä.



Oma jälkiruokalautaseni näytti tältä, sillä aloitin juuri kokeilumielessä kuuden viikon ruokavalion, johon ei valitettavasti kuulu juurikaan suklaakakkua tai muffinsseja😅 Kerron tästä kokeilusta ensi viikolla lisää! Mutta takaisin aiheeseen.. Jälkkäripöydässä oli ihania tuoreita hedelmiä, punajuuri-suklaakakkua, mustikkamuffinsseja sekä rocky roadia. Tytöt tykkäsivät kovasti ja itsekin tuoksuttelin haikeana vierestä herkullisen näköisiä, mutta tyydyin tällä kertaa hedelmiin, palaan raakasuklaata ja pariin mukilliseen teetä. 


Hintaa brunssilla oli listassakin näkyvä 25€, mikä ei mielestäni ole kovin paha, luulisin että tuota hintaluokkaa ne aika pitkälti kaikkialla ovat. Ruokaa saa hakea niin paljon kuin haluaa ja Lönkassa kahvi ja tee kuuluvat hintaan, joten kahvihiiret ja teepirkot voivat tankata mieleisiään juomia koko brunssin ajan. 

Lönkan brunssi on mielestäni varma valinta, jos haluaa viettää mukavan aamupäivän rennossa paikassa ja nauttia hyvästä ruoasta. Toki kannattaa kokeilla myös heidän à la cartea!

Onko teillä lemppari-brunssipaikkoja? Vinkkejä otetaan vastaan seuraavaa kertaa varten!

Kommentit

  1. Oi, näyttää ja kuulostaa tosi hyvältä! Mun suosikkibrunssipaikat on Turussa, kun muualta on aika vähän kokemusta. Nick's Food Design on paras. Myös Kirjakahvilan vegaaninen brunssi on mainio, joskin aika erilainen. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, kiitos vinkeistä! Kiva olla tiedossa hyviä paikkoja siltä varalta, jos tulee vierailtua muuallakin :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit