Sokerikammoisen proteiinivälipalat testissä

Kaupan hyllyiltä tulee bongailtua välillä jännän näköisiä uutuuksia, jotka sitten kummallisesti päätyvät ostoskoriin. Tällä kertaa laitoin koekaniiniksi komeamman puoliskon, joka tykkää proteiinipitoisista, mutta kuitenkin herkullisen makuisista välipaloista, joilla saa taltutettua myös mahdollisen makeanhimon.

Hänellä kulkee lähes päivittäin mukana joko skyriä tai proteiinipatukkaa niiden helppouden vuoksi, joten toteutimme makutestin vastaavilla tuotteilla. Kriteerinä välipalalle on myös vähäinen sokeripitoisuus, ja testin tuotteissa lisättyä sokeria onkin hyvin vähän tai ei ollenkaan.

Sportyfeel Protein deluxe Toffee&peanut



Patukan koostumus oli rapean kevyt ja toffeinen. Toffee kuitenkin eroaa normaalista sillä, että normaali sokerinen toffee on pehmeän valuvaa, kun tämä oli kiinteämpää, mutta silti pehmeämpää kuin "tavallisissa" proteiinipatukoissa.
Tuoksu snickersmäinen ja eron karkkipatukkaan huomaa vasta jälkimausta.

Arvosana: 4+/5


Barebells Protein Pudding Strawberry Supreme



Vanukkaan koostumus oli tosi pehmeä, ei paksun vanukasmainen.
Maku pehmeä, mutta esanssi-mansikkainen, tuoksu muistuttaa viilistä. Ensimmäinen lusikallinen ok, mutta maku alkaa tökkiä enemmän syötynä. Mukana tullut lusikka oli testaajan mielestä surkea, sillä se oli liian tasainen, eikä vanukas tahtonut pysyä lusikassa.

Arvosana: 2,5/5


ProPud Crunchy Granola - Chocolate Banana



Koostumus oli pehmeämpi ja parempi kuin tavan (propud) versiossa.
Banaani-suklaa-maku oli tosi hyvä, granola hyvää ja ainakin melkein yhtä rapeaa kuin luvattu "crunchy".
Jacky-vanukasmainen, maistui testaajalle loistavasti. Maku oli luonnollinen.
Ainoat huonot puolet olivat lusikka, joka taittui liian helposti ja hintaansa (n.2€) nähden vanukas oli hieman pieni.

Arvosana: 4.5/5


Sportyfeel Protein deluxe Peanut&cookie&caramel



Lion-patukan tyylinen, eikä huomannut ettei ole makeutettu sokerilla. Toffee oli tahmeaa, muttei sulanut suuhun. Hinta hyvä (alle 2€) ja vei makeannälän. Pähkinöitä oli patukassa sopivasti (ei dominoi liikaa) ja tämä on kuulemma yksi parhaista sokerittomista versioista mitä testaaja on maistanut. Tämä oli myöskin hänelle juuri sopivan kokoinen, pienempi patukka oli vähän liian pieni välipalaksi.

Arvosana: 4,5/5


Skyr Red velvet-kakku



Pienet ”kakkupalat” olivat melko kakkumaisia, maku ei ollut kuitenkaan testaajan mieleen. Maku muistutti lähinnä jotakin mansikkaista juustokakkua, joka ei ole enää ihan tuore. Koostumus oli kuten muissakin skyreissä, eli lusikoitavan pehmeä.

Arvosana: 2/5


Jaetulle ensimmäiselle sijalle pääsivät siis ProPud Crunchy Granola sekä Sportyfeel Protein deluxe Peanut&cookie&caramel 4,5 pisteellä, eikä kauas jäänyt 4+ arvoinen toinen proteiinipatukkakaan! Testaajan valikoiva maku takaa sen, että nuo maistuvat taatusti muillekin, joten eikun testaamaan!


Kommentit

Suositut tekstit