Vinkit keittiöön ja ruoanlaittoon - oletko jo kokeillut näitä?

Niksi-Pauliina pääsi vauhtiin ja kokosi tämän hetken parhaimmat keittiövinkit helpottamaan arkea! Nämä olen itse hyväksi todennut ja lupaan, että ne tekevät elämästäsi edes hippusen verran helpompaa!

1. Laita munakennon kansi bioastian pohjalle
Jos olet tuskaillut pussin läpi valuneiden nesteiden kanssa, tämä vinkki on juuri sinulle! Voit laittaa munakennon kannen joko astian tai biopussin pohjalle, ja se imee kaiken ylimääräisen kosteuden pitäen astian puhtaampana, eikä pussi valuta nesteitä sukillesi kun nostat sen astiasta pois.

2. Kuori inkivääri lusikalla
Inkiväärin kuoriminen on usein rasittavaa puuhaa. Kuorimaveitsi ei vedä kunnolla muhkuroita ja koloja, ja veitsi puolestaan syö turhaan käyttökelpoista osaa. Tähänkin pulmaan on helppo ratkaisu: ota pieni lusikka käteen ja ala raaputtaa sillä kuorta. Kuori lähtee helposti viemättä vaaleaa osaa mukanaan!


3. Pese koko salaattipussi kerralla
Kuulostaako tutulta: Avaat salaattipussin ja otat siitä muutaman lehden leivän päälle. Useamman päivän päästä havahdut siihen, että jääkaapissa nököttää pehmennyt salaatin jämä, jota ei ole enää kiva syödä. Ei hätää, tästäkin selvitään!
Ensimmäinen askel on hankkia salaattilinko, mikäli et vielä sellaista omista (Ikeasta saa halvalla täysin toimivan!). Kun avaat salaattipussin, revi kaikista lehdistä kanta pois ja huuhtele viileän veden alla. Tämän jälkeen linkoa salaatit mahdollisimman kuiviksi. Ota kannellinen, riittävän suuri muovirasia ja laita kuiva talouspaperi pohjalle. Asettele kuivatut salaatinlehdet rasiaan ja laita  talouspaperi myös salaattien päälle. Jätä kannesta yksi kulma sulkematta (ei tarvitse olla mitenkään kunnolla auki), jotta ylimääräinen kosteus pääsee pois ja laita jääkaappiin. Salaatit säilyvät näin pidempään rapeina ja ovat kaiken lisäksi valmiita käytettäväksi!

4. Tee dosetti ylimääräisestä jääpalamuotista
Meidän kahden hengen talous päätti joitakin kuukausia sitten helpottaa arkiaamuja, ja vanhusten tapaan laittaa kaikki pillerit valmiiksi jokaiselle päivälle. Totesimme apteekissa, että myynnissä olevat dosetit ovat ihan liian pieniä meidän vitamiinitableteille, ja sen lisäksi vielä (ainakin omasta mielestäni) todella hintavia. Mutta eipä mennyt montaakaan tuntia, kun keksin kirjoittaa jääpalamuottiin permanenttitussilla nimet ja viikonpäivät, ja näin oli halpisversio dosetista valmis! Nopeuttaa huomattavasti aamuja, kun esimerkiksi sunnuntaina laittaa seuraavalle viikolle vitamiinit valmiiksi, ja sitten vaan aamutohinassa nappaa pillerit päivän lokerosta.

5. Laita öljy spray-pulloon
Välillä olisi kiva lisätä salaatin päälle vain kevyesti oliiviöljyä tai pannulle pienenpieni loraus rypsiöljyä, mutta pullosta kaatamalla tulee melkein aina liikaa. Tähänkin keksin kerran ratkaisun: hanki spray-pullo (esimerkiksi kasteluun suunniteltu, omani taisin ostaa Clas Ohlsonista), pese se huolellisesti ja anna kuivua läpikotaisin. Täytä haluamallasi öljyllä ja tadaa, nyt sinulla on kätevä suihkutettava öljy!

Meillä on ollut selkeästi kovassa käytössä :D

Oletko törmännyt näihin jo aiemmin, vai löytyikö listalta jokin täysin uusi niksi?

Kommentit

Suositut tekstit