Treenihaaste ja ruokavalio - kuinka kävi?

Ehdin vasta nyt paneutua kunnolla tämän setin puintiin, mutta täältä pesee fiiliksiä ja lopputulosta!

Haasteenani oli siis tehdä 30 päivän ajan vatsalihasliikkeitä, jotka suoritin kolmen liikkeen seteissä kiertävästi. En kirjoittele siitä nyt sen enempää, joten jos et ole kärryillä mun vatsatreenihaasteesta, niin voit tutustua siihen paremmin täällä. Ihmiskokeen tarkoituksena oli lyhyesti sanottuna katsoa, saadaanko vatsalihaksia paremmin esiin jo neljässä viikossa, minkä takia halusin kokeilla treenihaasteen tukena myös ruokavaliota



Vatsatreenit tuntuivat välillä todella raskailta, sillä taukoa ei ollut, ja loppua kohden pidentyneet suoritusajat toivat oman boostinsa hommaan. Viimeistenkin päivien treenit veivät kerrallaan vain vajaa 10 minuuttia aikaa, mutta sopivan hetken löytämisestä teki haastavaa se, että poikaystävä halusi tehdä treenit kanssani, ja meillä ei aina osunut aikataulut yhteen. Usein treeni jäikin sitten melko myöhäiseen iltaan ja parina päivänä teimme ne omalla ajalla erikseen. Kiva kuitenkin, että hän tavallaan tuki mun kokeilua osallistumalla itsekin!

Edistystä kireämpään ulkomuotoon tapahtuikin ja vaikka kuukaudessa ei kovin pitkälle vielä pääse, niin olen tyytyväinen kokeilun lopputulokseen. Ruokavaliolla oli myös todella merkittävä rooli tässä hommassa, sillä sen avulla turvotus ja ylimääräiset nesteet katosivat pikavauhtia. Turvotuksen lähteminen toi jo itsessään lihaksia vähän paremmin esiin. Vatsatreenien myötä lihasten erottuvuus myös parani hieman ja olen päässyt vähitellen kohti sitä, mitä tavoittelen. 

Vasen ennen haastetta ja oikea neljän viikon jälkeen. Samassa kohtaa kuvattu, eikä mitään muokkauksia, valaistus oli todella huono, mutta ainakaan ei lihakset pääse korostumaan :D Ero ei ole mikään valtava, mutta kiristymistä silti tapahtui.

Otin myös itseäni varten kuvat peilistä edestä, sivulta ja takaa, ja todella selkeästi huomaa muutoksen sivukuvassa: vatsan seutu on litteämpi ja olemus ihan erilainen. Jotakin siis todellakin tapahtui tuossa neljässä viikossa!

Ruokavalio jatkui treenihaasteen loputtua vielä kaksi viikkoa, jotka menivät valitettavasti (kaksi peräkkäistä) flunssaa sairastaessa. Treenejä ei siis tullut viimeisille viikoille lainkaan, mutta töistä en ollut pois, joten seisoessa ja kävellessä menivät nekin päivät kuitenkin. 



Painoa en halunnut kytätä liian tarkkaan, sillä painon pudotus ei ollut avainasiassa, mutta merkitsin lukemat ylös, jotta voin avata hommaa sitäkin kautta tänne. Ensimmäisen viikon aikana lähti siis nesteitä, noin 2 kiloa. Sen jälkeen mitään hurjia laskuja ei tapahtunut, mutta toki nyt salille palattuani paino on hieman lopputulosta korkeammalla taas, kun treeni kerää lihaksiin nestettä. Kropassa ei kuitenkaan ole samalla tavalla nesteturvotusta, kuin ennen haastetta, vaan olo on selkeästi kireämpi, eikä vatsaakaan turvota yhtä helposti.

Kokeilujen loputtua olen jatkanut samalla pohjalla ruokailujen suhteen, mutta toki nostanut energiansaantia normaalimmalle tasolle. Kasvisten ja salaattien syöminen on ruokavaliokokeilun jälkeen jäänyt tärkeäksi osaksi aterioita, ja siitä pyrin pitämään kiinni jatkossakin. Olo on todella hyvä ja kevyt, kun syö puhdasta ruokaa ja tarpeeksi värejä. Toki en kiellä itseltäni herkuttelua silloin tällöin, tai mahdollisia sunnuntaibrunsseja ja ravintolakäyntejä!

Elämästä pitää nauttia ja tärkeintähän on, että kaikki on sopivasti tasapainossa!

Kommentit

Suositut tekstit