Ravintolasuositus Tampereelle: Masu Asian Bistro

Olimme Tampereella viime viikonloppuna ja vietimme lauantain kummieni kanssa. Kävimme Vinstage-tapahtumassa, Torni-hotellin yläkerran baarissa ihalemassa näkymiä ja sitten kummini veivät meidät vielä syömään Hämeenkadulla sijaitsevaan Masu Asian Bistroon.

Heti sisään astuttua tuntui siltä, kuin olisi poistunut Suomesta. Hämyinen valaistus, tarkkaan valitut värit ja kalusteet, ja todella tunnelmallinen fiilis saivat ajatukset pois harmaasta säästä, joka ulkona vallitsi. Tykkään tunnelmallisista ravintoloista eikä minua haittaa, vaikka olisi hämärää. Pöydän päällä oli kuitenkin lamppu, joten ei ollut liian pimeää syödä ja näki kenen kanssa jutteli 😁


Masun maut ovat Farangin tavoin aasiasta, ja annoksissa on samanlaista tyyliä. Olin keväällä Farangissa työharjoittelussa, joten kastikkeiden ja mausteiden nimet kantautuivat korviini hyvin usein. Olikin hauska löytää niitä myös Masun annoksista. 

Emme tällä kertaa ajanpuutteen vuoksi ottaneet maistelumenuja, vaan päädyimme alku- ja pääruokaan. Itse söin kampasimpukkaa ja tempura-rapua. Poikaystävä puolestaan burgerin ystävänä halusi alkuun possu-bunin ja pääruuaksi rapeaa porsaanleikettä. 



Tykkäsimme molemmat annoksistamme. Kampasimpukka oli todella hyvää ja juuri oikein valmistettu. Kookoksinen vihreä curry sopi loistavasti sen kylkeen.
Pääruoka-annos näytti pienemmältä, kuin se todellisuudessa oli. Olin ihan täynnä sen syötyäni. Tosin joimme kummitädin kanssa Aperolit alkuun mahaa täyttämään 😁 Ravut olivat todella rapeita olematta kuitenkaan ylikypsiä sisältä. Kastikkeet sopivat annokseen täydellisesti ja raikas salaatti oli juuri sopivan mausteista miedosti maustettujen rapujen kanssa.
En maistanut poikaystävän annoksesta muuta kuin kimchiä, mutta se maistui juuri siltä miltä kuuluukin. Kimchi on siis korealainen kiinankaalista (ja muista vihanneksista) ja mausteista valmistettu hapatettu ruokalaji, joka on ikäänkuin lisukesalaatti. Se sopii erinomaisesti juuri porsaan lihan kaveriksi.



Annokset olivat mielestäni sopivan hintaisia ja laatu oli kohdillaan. Seuraavalla kerralla otamme ehdottomasti jonkun menuista. Pidän paljon aasialaisesta ruoasta, sillä niissä on paljon makua, mutta kaikki ei kuitenkaan ole tulista. Täytyy varmaankin opetella käyttämään samoja mausteita myös kotona.

Haluan myös mainita aivan erinomaisen mukavasta, laadukkaasta ja huomaavaisesta asiakaspalvelusta. Tarjoilija kävi usein ja piti huolta meidän viihtymisestämme. Vaikka aina ei käynyt sama tarjoilija, homma toimi silti hyvin. Yksi syy lisää palata tähän ravintolaan!

Ja vielä lisähehkutuksena tähän loppuun: naisten ehostautumistarve oli huomioitu vessassa, sillä siellä oli hiuslakkaa ja vanupuikkoja. Miten loistavaa! Miehet harmittelivat tämän kuultuaan, ettei heillä ollut hiusvahaa tarjolla😂 Ehkä siitä saisi yhden parannusehdotuksen aikaiseksi...

Kommentit

  1. Vaikuttaapa hyvältä ja näyttää herkulliselta! Käppäilen tuosta ohi melkein joka päivä, mutten ole vieläkään testannut tätä ravintolaa. Pakko ottaa tämä agendalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä se olikin! Suosittelen ehdottomasti käymään! :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit