Lempiteeni tällä hetkellä - nappaa vinkit teeostoksille!

Olen aika kova teen juoja, saatan huitaista helposti yli litran päivän aikana muiden nesteiden lisäksi. Kun nuorempana aloitin teen juonnin, join lähinnä maustettua mustaa teetä, sillä vanhempani joivat sitä eniten. Vähitellen kiinnostuksen herättyä kokeilin myös muita teelaatuja ja nykyään kaapistani löytyy pääasiassa vihreää ja valkoista teetä, mustaa teetä ei tule ostettua kotiin.



Olen kokeillut kaikenlaisia teelaatuja ja makuja, ja suosikit ovat muuttuneet usein. Olen myös törmännyt sellaisiin makuihin, joista en pidä ollenkaan. Tästä esimerkkinä lakritsanjuuritee, joka hyvänkuuloisen nimensä puolesta maistuu mielestäni aivan hirveälle! Se saattaa kyllä johtua siitä, että se ei varsinaisesti ole teetä, vaan siinä on juurikin lakritsanjuurta, joka ei istu omaan makumaailmaani ollenkaan, vaikka muuten lakritsista pidänkin.


Välillä lempiteeni on rooibosta, välillä vihreää ja välillä valkoista. Lempparit löytyvät usein ihan vain maistamalla jossakin kyseistä teetä tai jos löydän teehyllyltä houkuttelevan maun. Useimmiten tulee kokeiltua tuttujen hyväksi todettujen merkkien vaihtoehtoja. Välillä kuitenkin silmiin osuu täysin uusia paketteja, joita on pakko päästä kokeilemaan. Tällaisesta esimerkkinä viimeaikaisin löytöni: kookoksella maustettu vihreä tee, josta kerronkin tarkemmin alla!
Nämä ovat kaikki omia mielipiteitäni, ei maksettua sisältöä :)

HIGHER LIVING: GREEN TEA COCONUT


Tämä ihanuus on tosiaan uusin teelöytöni. En ollut koskaan ennen törmännyt kyseiseen merkkiin ennen parin viikon takaista K-Citymarketin käyntiä. Rakastan kaikkea missä on kookosta enkä voinut olla ostamatta tätä testiin. Pelkäsin kuitenkin, että maku olisi keinotekoinen, mutta ilokseni sain todeta, että tämähän on aivan ihanaa ja luonnollinen kookoksen maku hurmasi minut täysin! Lisäksi tämä on luomuteetä, mistä annan plussaa!
Tätä olen löytänyt nyt muutamista K-ryhmän kaupoista, joten suosittelen tutkimaan lähi-Cittarin ja Supermarketin teehyllyt!

CLIPPER: ORGANIC WHITE TEA PEPPERMINT


Ah tämä on ihana! Olin pitkään vaiheessa, jossa välttelin minttuteetä lapsuuden (turhan) trauman takia, enkä uskaltautunut kokeilemaan sitä uudestaan ennen kuin vasta viimeisen parin vuoden sisällä. Tuo kokeilu kuitenkin muutti mielipiteeni täysin, ja nykyään minttutee on yksi suosikeistani. Tykkään paljon vihreästä minttuteestä, mutta tämä valkoinen luomutee on ihan huippu! Siinä on todella miellyttävä piparminttuinen maku, joka hieman viilentää suuta, vaikka juo teen kuumana. I love it!
Tätä taitaa löytyä melkein kaikista isommista kaupoista, suosittelen lämpimästi kokeilemaan.

LORD NELSON: GREEN TEA VANILLA


Lidlistä saa todella hyvää teetä ja parasta tässä on hinta, joka on todella edullinen (1,19€)! Tällä teellä on myös UTZ-sertifikaatti, joka on osoitus vastuullisesta tuotannosta.
Olen maistanut useaa Lidlin vihreää teetä, joista tämä on ollut nyt suosikkini. Tykkään myös paljon appelsiini-inkivääri -versiosta.
Vanilja ja vihreä tee saattaa kuulostaa yhdistelmänä ehkä hieman erikoiselta, mutta kannattaa antaa tälle teelle mahdollisuus!  Siinä on pehmeän vaniljainen maku, joka ei ole mitenkään imelä, vaan pyöristää vihreän teen helposti kitkerää makua. Tätä, kuten muitakaan vihreitä teitä, ei kannata uittaa vedessä liian kauaa vaan sille riittää jopa vain minuutti, sillä siitä irtoaa hyvin makua.

KNIGHTSBRIDGE: GREEN TEA WITH LEMON


Lidlin teehylly saa jatkoa ihanalla, lempeän sitruunaisella vihreällä teellä. Tässä kivan yksinkertaisessa pakkauksessa on jopa 40 pussia, ja määrään nähden hinta on melkein huvittavan edullinen - tämä paketti taisi maksaa 1,69€. Maku on miellyttävä, eikä siitä tule kitkerää kun ei unohda pussia veteen liian pitkäksi aikaa. Sitruuna ei myöskään puske liikaa läpi vaan pitää maun kevyen raikkaana. Tutustuin tähän alunperin vanhempieni luona ja sen jälkeen olen ostanut tätä useamman paketin kotiinkin.

KNIGHTSBRIDGE: LEMON & GINGER


Tämä on äskeisen Lidlin teen serkku, sitruuna-inkivääritee, jossa on ainoastaan inkivääriä ja sitruunaa eli se kai lasketaan "haudukkeeksi". Tämä toimii loistavasti esimerkiksi flunssajuomana hunajan kanssa, tai turvottavaa oloa helpottamaan. Olen kokeillut jättää pussin mukiin koko juomisen ajaksi, ja se toimii oikein hyvin, jos haluaa mahdollisimman paljon makua. Sen voi kuitenkin valmistaa normaalin teen tapaan, jolloin maku ei ole niin voimakas.
Tämä peittoaa helppoudellaan itseraastetun inkiväärin, joka jää inhottavasti lillumaan veteen ja yrittää tulla suuhunkin asti. Eikä tämä vaihtoehto tule sen kalliimmaksi, tässäkin paketissa on nimittäin 40 pussia ja hinta taisi olla samoja luokkia edellisen vihreän teen kanssa.
Toinen hyväksi koettu vastaava tuote on S-kaupoissa myytävä Tescon sitruuna-inkivääritee.


Tässä tuli nyt muutamia vinkkejä, lempparit vaihtuu välillä useinkin, joten voisin kirjoitella joskus uudestaankin teevinkkejä tänne!
Olisi hauska kuulla myös teiltä mitä teetä juotte mieluiten tai mikä on teidän lemppari just nyt :)

Kommentit

  1. Kuulostaa hyvältä. Itse olen vältellyt teetä koska Niilo22 mukaan teen juonti ei ole oikeastaan mitään kunnon juomista. Oletko juuri sinä jokin teepelleilijä? Nyt on laitettava testiin nämä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit