Välikatsaus dieettiin ja treenihaasteeseen

Nyt on mennyt kolme viikkoa siitä, kun aloitin 30 päivän vatsalihastreeni-haasteen ja sen tueksi ruokavalion. Täytyy sanoa, että olisi pitänyt toteuttaa varsinkin tuo ruokavaliokokeilu jo aikaisemmin, sillä olossa ja ulkomuodossa on tapahtunut aika hyvin muutosta positiiviseen suuntaan jo lyhyessä ajassa!

2vk takana tässä kuvassa (vatsatreenien puoliväli), en jännitä lihaksia, eikä kuvaa ole muokattu.

Ensimmäisen viikon aikana huomasin jo selkeästi sen, että turvonnut olo kaikkosi ja keho tuntui puhdistuneen. Viikon kuluttua aloituksesta kävin vaa'alla ja hämmästyksekseni se näytti -2kg lähtöpainosta. Nesteet olivat siis lähteneet liikkeelle ja se näkyi kyllä myös peilistä. Mieskin huomasi eron heti!
Paino ei ole oikeastaan laskenut tuon ensimmäisen viikon nesteiden poistumisen jälkeen, ja pidänkin peiliä parempana mittarina tässä tapauksessa.


Jokapäiväiset vatsatreenit ovat sujuneet hyvin, tosin huomaa kyllä välillä myös väsymisen, kun taukoa ei tule. Vatsalihakset ovat tulleet paremmin esille ja siinä varmasti juurikin treenin ja ruokavalion yhdistelmä on avainasemassa. Tykkään tästä olotilasta ja olen jo nyt tyytyväinen, mutta jännä kuitenkin nähdä mitä vielä tapahtuu viimeisten viikkojen aikana. Painoa ei sinällään ole tarkoitus pudottaa, eikä minulla ole juurikaan ylimääräistä mistä yrittäisin päästä eroon, mutta haluan tällä kokeilulla päästä hieman kireämpään kuntoon, jota on myös helpompi sitten ylläpitää.

Alkuun olin nälkäinen ruokailujen välissä, mutta nyt se on helpottunut ja jaksan paremmin odotella seuraavaa ateriaa, eikä nälkä yllätä enää kovin usein. En ole huomannut mitenkään merkittävästi energiatasojen laskeneen, ja jatkankin ohjeen mukaan vielä kolme viikkoa, jos mitään yllättävää ei tapahdu. 


Vatsatreenejä on jäljellä enää viimeiset 10 päivää, mutta ruokavalio jatkuu vielä sen jälkeen. Ensi viikolla käyn vihdoin pitkän aikataulujen sumplimisen jälkeen kaverin kanssa ravintolassa syömässä, enkä aio tuntea siitä huonoa omaatuntoa, vaikka projekti onkin vielä hieman kesken. Lisäksi meidän viikonloppureissu Berliiniin osuu ruokavaliokokeilun viimeisten viikkojen kohdalle, mutta vatsatreenit loppuvat juuri sopivasti siihen, joten otan sen viikonlopun hieman rennommin. Vatsatreenihaaste on kuitenkin tässä se päälimmäisin juttu, enkä halua stressata ruokavaliosta liikaa. Ja tarkoitushan ei todellakaan ole vetää ruokailuja överiksi Berliinissä :D 


Muutama viikko rutistusta siis vielä jäljellä, sitten päivittelen lisää siitä, millaiseen lopputulokseen tällä kokeilulla päästiin! :)

Kommentit

Suositut tekstit