Ravintola Aiton sunnuntaibrunssi


Tänään suuntasimme työpaikan naisten kesken Museokadulle Helsinkiin, ravintola Aiton sunnuntaibrunssille. Pienen ravintolan lämmin ja kotoisa tunnelma välittyi heti sisään astuttuamme ja meidät otettiin ystävällisesti vastaan. Kaikki pöydät olivat täynnä, mutta salissa ei kuitenkaan ollut ollenkaan hälyisää, tai sitten en vain huomannut sitä oman seurueen juttujen takaa...heh

Aiton brunssilla alkuruoat löytyvät buffetpöydästä, pääruoka ja jälkiruoka tarjoillaan pöytään. Tuo setti maksoi 32€ ja jos haluaa vain alkuruokabuffetin, niin hinta on silloin 22€. Suosittelen kuitenkin ottamaan laajemman vaihtoehdon, nimittäin ainakin tällä kertaa pää- ja jälkiruoat olivat todella herkullisia! Brunssin kylkeen saa shampanjalasillisen 7,90€, mikä tietysti oli oleellinen osa meidän ravintolatyttöjen brunssia!


Alkupalabuffet oli katettu baaritiskille. Äkkiseltään katsottuna valikoima näytti suppealta, mutta kulhojen viereen päästyä tajusi, että tarjollahan oli vaikka mitä! Kaikkea tuli maistettua ja tykkäsimme valikoimasta. Ja ne leivät... vaalea leipä, joka vaikutti sisältävän jotakin juustoa oli todella rapeakuorista ja herkullista, eikä tummempi leipä jättänyt sekään kylmäksi. 

Alkuruokien jälkeen osalla oli jo melko täysi olo ja arvelutti, jaksaako vielä syödä pää- ja jälkiruoan. Pääruoka onneksi oli juuri sopivan kokoinen ja niin törkeän hyvän makuinen, että sitä olisi voinut syödä kyllä toisen samanlaisen! Jo annosten pöytään tullessa ilmassa leijaileva mielettömän herkullinen tuoksu oli todella lupaava, eikä maku todella jäänyt jälkeen. Mustajuurta ja suppilovahveroa -annos oli kyllä tämän brunssin ehdoton kohokohta! Toiset pääruoka-vaihtoehdot olivat paistettu kuha ja Ahvenanmaan karitsa. Yksi meistä otti kuhaa, ja loput kasvisannoksen, joihin olimme kaikki enemmän kuin tyytyväisiä.


Brunssin lopetti pöytään tarjoiltu jälkiruoka, jossa oli kaksi vaihtoehtoa: omenaa ja kauraa, tai valkosuklaata ja puolukkaa. Neljä meistä söi omenaa ja gluteeniton sai valkosuklaa-annoksen. Molemmat annokset olivat hyviä, eivätkä yhtään liian makeita tai raskaita. Todella hyvä lopetus brunssille!


En ollut aiemmin käynyt kuin buffet-brunsseilla, joten tämä oli kivaa vaihtelua, ja lievistä ennakkoluuloista huolimatta todella onnistunut kokonaisuus! Aiton sunnuntaibrunssia voin lämpimästi suositella, ja täytyy itse kokeilla myös tavan illallinen kyseisessä paikassa.

Oletko sinä käynyt Aitossa? Mitä tykkäsit?

Kommentit

Suositut tekstit