Miniloma Tallinnassa ja hotellisuositus

Olipas virkistävä etelänloma! Me ei päästy tänä vuonna Tallinnaa pidemmälle, mutta loppujen lopuksi tämä riitti ihan hyvin. Varasimme matkan keväällä puolitoistavuotis-päivämme kohdalle, joten halvimmaksi vaihtoehdoksi osoittautunut Viking Linen romantiikkapaketti sopi ajankohtaan paremmin kuin hyvin. Pakettiin kuului laivamatkat, hotelliyö kahden hengen huoneessa, kahden ruokalajin illallinen hotellin ravintolassa, kuohuviini-suklaa-ruusu -paketti huoneeseen sekä aamiainen. Täytyy sanoa että oli aika jees!


Matkustimme sunnuntaiaamuna laivalla Tallinnaan, jossa majoituimme vanhan kaupungin laidalla olevaan L'Ermitage -hotelliin, jonka läheisyydessä on kauniita puistoalueita. Hotelli ei ollut kovin iso, mutta siellä oli panostettu sisustukseen ja viihtyvyyteen hyvin. Palvelu oli todella ystävällistä ja siellä tuli aidosti tervetullut olo. Hotelli maastoutuu hyvin vanhojen kauniiden talojen keskelle, vaikka ulkokuoressa on ripaus modernimpaakin otetta. Hotellille käveli satamasta noin vajaa puoli tuntia, nopein reitti olisi varmaankin ollut vanhan kaupungin läpi, mutta emme uskaltaneet lähteä sinne eksyilemään ilman karttaa. 

Huoneemme oli kolmannessa kerroksessa aivan hissin vieressä, mutta se oli silti rauhallinen ja hiljainen. Siellä oli rauhallinen värimaailma, vessan punaista allastasoa lukuunottamatta, ja pidin sisustuksesta muutenkin. Se oli laadukkaan näköinen, juuri sellainen kuin hotellihuoneelta toivonkin.




Olimme hotellilla jo ennen yhtätoista, mutta meidän huone olikin jo valmiina, joten levättiin hetki, vaihdettiin vaatteet ja sitten suuntasimme kohti Viru-keskusta. Oli mielenkiintoista yrittää selviytyä kotona muuhun tarkoitukseen screenshotatulla kartan tyngällä perille, mutta omasta mielestään hyvä kartanlukija ja matkaseuran virkaa toimittava entinen suunnistaja löysivät eksymättä perille! 😁

Kaupungilta palattuamme oli pakko ottaa päiväunet ennen illalliselle valmistautumista, sillä olimme heränneet aamulla jo viideltä ja kävelleet melkein koko päivän. Pöytävaraus oli kahdeksalta, jolloin meidät istutettiin hotellin kauniiseen à la carte -ravintolaan odottamaan valmiiksi valittuja annoksia. 




Pakettiin kuului siis kaksi ruokalajia, jotka tässä tapauksessa olivat pääruoka ja jälkiruoka. Pääruokana oli pippuripihvi, bloody mary -kastiketta, perunapyrettä ja pihvin alla purjo-lehtikaalipaistosta ja kirsikkatomaatteja. Jälkiruoka oli mansikka- ja lime-mojito-sorbettia ja tuoreita mansikoita. Molemmat annokset olivat herkullisia ja varsinkin jälkiruoan raikas ja kevyt olemus teki vaikutuksen. Jos jotain parannettavaa täytyisi sanoa, niin hieman lisää suolaa pääruokaan, ja jälkiruoan sorbetit olivat hieman liian jäisiä (olivat selkeästi olleet pakkasessa valmiina palloina), mutta enpä noista asioista sanoisi, ellen olisi kokki 😁




Ruokailun aikana huoneeseen oli tuotu kuohuviini, suklaat ja ruusu, joten pääsimme nauttimaan niistä illallisen jälkeen kaikessa rauhassa. Parempi puolisko ei ole suurin skumpan ystävä, joten sain siemailla sitä hieman enemmän 😂 Tuntui kyllä niin ylelliseltä tällainen kohtelu, varsinkin kun paketti oli oikeasti halpa!


Hotellin aamupalasta tiesin etukäteen sen verran, että se on aika peruskamaa. Sitähän se olikin. Hyvälaatuista kylläkin, vaikka valikoimaa ei ollut mitenkään älyttömästi. Toisaalta ihan hyvä näin, niin ei tule vedettyä aina ähkyjä heti aamusta. Saimme kuitenkin mahat täyteen. 
Aamupalaa tarjoiltiin hotellin molemmissa ravintoloissa, sillä ne eivät ole kovin suuria. Valikoima luultavasti oli kuitenkin täysin sama.



Huone piti luovuttaa kahdeltatoista, jonka jälkeen lähdimme vanhan kaupungin kautta syömään. Kiertelimme Toompean linnan alueella ja ihastelimme kirkkoja sekä ihanan värisiä taloja. Sää oli molempina päivinä todella upea, eikä yhtäkään pilveä näkynyt taivaalla, mikä kohensi mielialaa entisestään. Tallinnassa on paljon nähtävää ja koettavaa, eikä puolessatoista päivässä ehdi saada kuin pienen raapaisun kaikesta tarjonnasta. Museoita on joka puolella ja upeita kirkkoja olisi varmasti mahdollista päästä katsomaan sisäpuoleltakin. Mutta täytyy jättää jotain seuraavallekin kerralle 😉





Meidän oli tarkoitus mennä Rataskaevu 16 -nimiseen ravintolaan lounaalle ennen laivalle lähtöä, mutta en ollut huomioinut sitä, että heinäkuussa Tallinnassa vilisee turisteja aamusta iltaan, joten ilman varausta emme mahtuneet syömään. Noh, otan tästä opiksi ja seuraavalla kerralla varaan pöydän. Kävelimme vanhan kaupungin läpi kohti Viru-keskusta ja totesimme, että kaikki ravintolat ovat aivan täynnä. Päädyimme helppoon ja nopeaan, joskin ei ihan niin eksoottiseen vaihtoehtoon nimeltä Amarillo, ja onneksemme ruoka oli todella hyvää ja ennen kaikkea täyttävää.


Seuraavalla Tallinnan reissulla aiomme kokeilla jotakin kylpylähotellia, ja katsastaa mahdollisesti viimein Rataskaevu 16, joka jäi tällä reissulla testaamatta.

Heitän vielä teille pari muuta hyväksi todettua paikkaa:

  • Radisson Blu Sky -hotelli aivan Viru-keskuksen tuntumassa. Täällä olin äitini kanssa pari vuotta sitten ja huone oli maisemineen aivan huippuluokkaa, ja aamiainen kattavin ja varmasti paras, mitä olen koskaan hotellissa syönyt!
  • Vegan Restoran V, joka tarjoaa todella hyvää täysin vegaanista ruokaa ja raw-food -meininkiä. Jopa lihan nimeen vannova viherpiiperryksiä välttelevä isäni tykkäsi paikasta kovasti! 
  • Restoran Lusikas - täällä olin ystäväni kanssa syömässä joitakin vuosia sitten, ja pidimme ravintolasta paljon. Sisustus oli mietitty tarkkaan ja ruoka oli sekä kaunista, että todella herkullista. Täältä saa makuelämyksiä hyvään hintaan, jopa puolet halvemmalla kuin saman tasoisesta ravintolasta Suomessa.


Suosittelen lämpimästi Tallinnaa matkakohteena. Ravintola-, ostos- ja nähtävyystarjontaa riittää, ja hintataso on alhaisempi kuin Suomessa. Ensi kesänä taitaa olla tiedossa Ruotsinristeily ja haluaisin kovasti lähteä vähän etelämmäksikin, joten laittakaa ihmeessä ehdotuksia kivoista rantalomakohteista!😊

Kommentit

Suositut tekstit