Kurkistus kauppakassiin - mitä sai 40,12 eurolla?

Ostan paljon samoja tuttuja asioita kaupasta, mutta välillä toki kauppakassin sisältö vaihtelee. Töissä pääsee näpertämään ruoan kimpussa sen verran, että kotona tulee keskityttyä pääasiassa nopeisiin ja helppoihin ruokiin. Tykkään kyllä välillä myös panostaa, ja varsinkin spesiaalimpia päiviä varten mietin menua jo paljon ennen ajankohtaa ja käytän siihen aikaa.

Mutta nyt näette miltä ruokaostokset näyttävät tavallisella viikolla. Käymme siis kerran viikossa kaupassa tekemässä koko viikon hankinnat. Se säästää paljon aikaa ja varmasti myös rahaa. Mietimme viikon ruoat etukäteen (välillä tosin vasta kaupassa, heh), joten saamme laskettua tarvittavat määrät kanaa, lihaa, pastaa ym. Kotoa löytyy yleensä valmiiksi jo joitakin asioita, jotka kuluvat hitaammin, kuten margariinia, mausteita, öljyä jne. Joka viikko kuitti ei siis näytä täysin samalta, esimerkiksi viime viikolla ostin kaksi pussia leipää ja pakastin suoraan toisen niistä, joten tällä viikolla en ostanut leipää ollenkaan. Lisäksi jaamme poikaystävän kanssa tuotteita niin, että maksamme puoliksi ne, mitä syömme saman verran (ei siis yleensä pelata kuiteilla jälkikäteen vaan jaetaan tuotteiden hinnoilla maksut suunnilleen tasan). Tällöin toinen maksaa esimerkiksi kaksi kurkkua ja toinen salaattipussin. Joten tässä näkyy vain ne ostokset, mitkä minä maksoin. 

Mitä sain 40,12 eurolla?




















Mukaan tarttui kaurahiutaleita, tomaattimurskaa, soijajogurttia, omenia, perunoita, porkkanoita, broilerin jauhelihaa, siskonmakkaroita, banaaneja, kananmunia, tofua, broilerin valmiita sisäfileitä, minitomaatteja, avokadopussi, pakastepensasmustikoita ja proteiinipatukka.

Syömme pari ruokaa tällä viikolla muualla kuin kotona, joten tämä ruokamäärä riitti tällä kertaa. Porkkanat ja avokadot riittävät seuraavallekin viikolle ja muut luultavasti tuhoan tämän viikon aikana.

Käytän tällä hetkellä mahdollisimman edullisia tuotteita, mutten tingi laadusta. Lihan ja kanan haluan olevan ehdottomasti suomalaista ja ostan vapaan kanan munia, jos sellaisia on valittavana. Kun rahatilanne joskus (toivottavasti) sallii, haluan suosia luomulihaa ja -munia, sekä enemmän myös luomukasviksia. 

Kokkina kiinnitän huomiota aina tuotteiden laatuun, mutta pienipalkkaisena ihmisenä haen minulle edullisinta ratkaisua. Käytänkin siis paljon S-ryhmän Kotimaista-sarjaa, Rainbowta ja muita "halpismerkkejä" kun tilanne niin sallii. En ole koskaan juossut merkkituotteiden perässä, enkä tee sitä ruokakaupassakaan. Elovena-hiutaleet ja Kotimaista-hiutaleet eivät mielestäni eroa muuten kuin hinnan perusteella, joten valitsen aina halvemman vaihtoehdon. Vanhempani ovat toimineet samalla tavalla, joten kyse voi olla myös tottumuksesta 😁



Kuukaudessa käytän ruokaan noin 250€. Se kuulostaa paljolta ja joku pärjää hyvin paljon pienemmälläkin summalla, mutta olen tottunut siihen, etten kituuta liian vähillä ruoilla ja kaapeissa on sen verran vaihtoehtoja, että voin syödä sitä, mitä mieli tekee sillä hetkellä. Meillä ei heitetä ruokaa oikeastaan koskaan roskiin. Olen tottunut hyödyntämään kaiken mahdollisen kaapeista, ja sydämeni melkein särkyy jos nään jonkun heittävän ruokia pois. Kananmunat säilyvät melkein ikuisesti (kyllä hajusta sitten huomaa jos se on pilalla) ja kun pitää jääkaapin tarpeeksi kylmänä, ruoka säilyy paremmin. Laskin itse joskus jääkaapin lämpötilan aiemmasta 8 asteesta 6 asteeseen ja huomasin selvän eron ruoan säilymisessä.

Tämänhetkinen kauppakassi muuttuu varmasti paljonkin vuosien myötä, joten on hauska joskus palata itsekin katsomaan, mitä on oikein tullut kaupasta ostettua 22-vuotiaana. 

Minkälaisia ajatuksia teillä on ruoka-asioista? Suositteko mielummin "merkkituotteita" vai päädyttekö useammin halvempiin vaihtoehtoihin? Paljonko käytätte rahaa kuussa ruokaan?

Kommentit

Suositut tekstit