(Guilt free) porkkanakakku
Heipähei kaikki! Kuten aiemmin mainitsinkin, niin viikot kuluu tällä hetkellä ihan käsittämättömän nopeasti, enkä valitettavasti ole ehtinyt kirjoitella postauksia, vaikka olisin halunnut. Nyt kun vapaa viikonloppu tuli vastaan, ja tässä oli sopiva rakonen, sain viimeisteltyä vihdoin tämän tekstin!
Eli... Nyt saatte ohjeen super herkulliseen, terveellisempään porkkanakakkuun, jonka nimesin "paremman omatunnon porkkanakakuksi". Mikään "-ton-ton" -herkku ei ole kyseessä (maidoton kylläkin), mutta raaka-aineissa on kuitenkin panostettu terveellisempiin vaihtoehtoihin.
Eikun reseptiä kokeiluun ja nauttimaan hyvällä omatunnolla!!
PORKKANAKAKKU MAIDOTON
Eli... Nyt saatte ohjeen super herkulliseen, terveellisempään porkkanakakkuun, jonka nimesin "paremman omatunnon porkkanakakuksi". Mikään "-ton-ton" -herkku ei ole kyseessä (maidoton kylläkin), mutta raaka-aineissa on kuitenkin panostettu terveellisempiin vaihtoehtoihin.
Eikun reseptiä kokeiluun ja nauttimaan hyvällä omatunnolla!!
PORKKANAKAKKU MAIDOTON
1 muna
1 dl kookossokeria
—> vatkaa
1 dl täysjyvävehnäjauhoja
2 tl kookoshiutaleita
1 tl piparkakkumaustetta
Ripaus suolaa
Ripaus vaniljaa
3/4 tl leivinjauhetta
—> sekaisin
1dl porkkanasosetta
30g sulatettua Becel walnut oil levitettä / margariinia / rypsiöljyä / kookosöljyä
KUORRUTE:
40-50g liotettuja cashew pähkinöitä (liota vedessä ainakin tunti)
1 rkl sulaa kookosöljyä
Kasvimaitoa sen verran, että tulee pehmeästi levittyvää tahnaa (käytin Alpron kookos-mantelijuomaa)
Vaniljaa
Päälle halutessa kookoshiutaleita, pähkinämurua ym.
Lisää kuivia aineita, porkkanasosetta ja sulaa beceliä vuorotellen ja sekoita tasaiseksi.
Kaada leipävuokaan ja paista 200 asteessa noin 16 minuuttia. Kokeile kypsyys hammastikulla.
Kommentit
Lähetä kommentti