(Guilt free) porkkanakakku

Heipähei kaikki! Kuten aiemmin mainitsinkin, niin viikot kuluu tällä hetkellä ihan käsittämättömän nopeasti, enkä valitettavasti ole ehtinyt kirjoitella postauksia, vaikka olisin halunnut. Nyt kun vapaa viikonloppu tuli vastaan, ja tässä oli sopiva rakonen, sain viimeisteltyä vihdoin tämän tekstin!

Eli... Nyt saatte ohjeen super herkulliseen, terveellisempään porkkanakakkuun, jonka nimesin "paremman omatunnon porkkanakakuksi". Mikään "-ton-ton" -herkku ei ole kyseessä (maidoton kylläkin), mutta raaka-aineissa on kuitenkin panostettu terveellisempiin vaihtoehtoihin. 

Eikun reseptiä kokeiluun ja nauttimaan hyvällä omatunnolla!!


PORKKANAKAKKU   MAIDOTON

1 muna
1 dl kookossokeria
—> vatkaa

1 dl täysjyvävehnäjauhoja
2 tl kookoshiutaleita
1 tl piparkakkumaustetta
Ripaus suolaa
Ripaus vaniljaa
3/4 tl leivinjauhetta
—> sekaisin

1dl porkkanasosetta
30g sulatettua Becel walnut oil levitettä / margariinia / rypsiöljyä / kookosöljyä

KUORRUTE:
40-50g liotettuja cashew pähkinöitä (liota vedessä ainakin tunti)
1 rkl sulaa kookosöljyä
Kasvimaitoa sen verran, että tulee pehmeästi levittyvää tahnaa (käytin Alpron kookos-mantelijuomaa)
Vaniljaa
Päälle halutessa kookoshiutaleita, pähkinämurua ym.

Lisää kuivia aineita, porkkanasosetta ja sulaa beceliä vuorotellen ja sekoita tasaiseksi.
Kaada leipävuokaan ja paista 200 asteessa noin 16 minuuttia. Kokeile kypsyys hammastikulla.

Jäähdytä ja levitä päälle kuorrute, anna asettua hetki jääkaapissa ja nauti! Tämä herkku on parhaimmillaan juuri tuoreena.



Ihanaa ja stressitöntä viikonloppua kaikille!💖

Kommentit

Suositut tekstit