Herkullinen ja helppo kinkkugalette

Tein jokunen aika sitten aivan ihanaksi osoittautuneen kinkkugaletten ja päätin jakaa sen ohjeen näin ennen Joulua, vaikka tämä ei kovin jouluinen olekaan. Uudeksi vuodeksi ainakin mitä mahtavin herkku juhlapöytään!

Reunasta tuli rapea ja todella herkullinen, melkein lehtitaikinamainen, kun taas mehevä sisus oli aivan nappi yhdistelmä kinkun ja karamellisoidun sipulin ansiosta! Tätä suosittelen ehdottomasti kaikille kokeiltavaksi!

Jos haluat laktoosittoman version, voit korvata Creme Bonjourin sipulisekoituksen jollakin laktoosittomalla tuorejuustolla (voi notkistaa hieman vaikka laktoosittomalla crème fraichella).
Kasvisversio onnistuu helposti vaihtamalla kinkun tilalle kasviksia, kuten paprikaa, ja täysin vegaanisenkin tästä saa kun käyttää mausteilla höystettyä kaura-fraichea ja mozzarellan tilalle voi kokeilla vegaanista juustoa!


KINKKUGALETTE   

Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl täysjyvävehnäjauhoja
0,5 dl kaurahiutaleita
3/4tl suolaa
0,5 dl öljyä
1 dl vettä

80g Kylmäsavukinkkusiivuja pienemmäksi pilkottuna (käytin Huhtahyvät Kyösti-liekkelettä)
1/2 mozzarella revittynä
1 keskikokoinen punasipuli pannulla karamellisoituna
3-4 rkl Creme Bonjour Cuisine Crème Fraiche Sipulisekoitusta (pahoittelut nimihirviöstä)

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään ja lisää öljy sekä vesi, sekoita tasaiseksi ja anna seistä kelmutettuna hetken.
Karamellisoi sipuli pannulla öljyssä ja lisää halutessasi myös ripaus sokeria.
Kauli taikina jauhotetulla alustalla pyöreäksi ohuehkoksi levyksi. Levitä crème fraiche pohjalle jättäen reunoihin 3-4 cm tyhjää. Levitä kinkut, mozzarellat ja sipulit tasaisesti joka puolelle ja käännä tyhjäksi jätetty reuna täytteen päälle.
Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia, tai niin kauan, että reuna kypsyy ja saa väriä. 
Jos täyte alkaa tummua liikaa, peitä galette foliolla kunnes pohja on valmis.
Voit koristella galetten mieleisilläsi yrteillä, itse käytin piccolo basilikaa!

Tämä on todella helppo ja taatusti onnistuva piiras, jonka parhaita puolia on myös se, että sen kuuluu olla rustiikkisen, kotona tehdyn näköinen, joten ei tarvitse stressata sen ulkonäöstäkään! Eikös olekin mahtavaa! 


Nyt toivotan kaikille aivan ihanaa Joulua ja mahtavaa uutta vuotta! Nauttikaa läheisten seurasta, hyvästä ruoasta ja rentoutukaa! 
Palailen blogiin seuraavan kerran Singaporen merkeissä!💕

Kommentit

Suositut tekstit